ZF 24

Ritmul de crestere a vanzarilor SAB Miller in Romania, triplu fata de media europeana

31.07.2007, 14:12 16

Vanzarile de bere ale producatorului american de bere SAB Miller au crescut in Romania cu 52% in al doilea trimestru al anului, in conditiile in care volumul de vanzari din Europa a crescut cu 17%, potrivit datelor prezentate astazi de companie.

Potrivit raportului financiar prezentat astazi de grup, evolutia vanzarilor a fost influentata in principal de popularitatea brandului Timisoreana la PET si de majorarea capacitatii de productie.

Cresteri importante in cadrul diviziei europene a grupului au fost consemnate in Rusia (20%), Polonia (20%) si Cehia (10%).

Cota de piata a diviziei din Romania a crescut cu 0,6% in anul fiscal terminat in luna martie, la 22%, sustinuta de avansul brandurilor Ursus si Timisoreana, cu 16%, respectiv 59%. Majorarea cotei de piata a companiei a survenit in a doua jumatate a anului fiscal, dupa cresterea productiei la fabrica de la Buzau. Grupul american estimeaza avansul pietei romanesti la 20% pe an, pe fondul popularitatii segmentului de bere la PET.


Compania intentioneaza sa majoreze productia in Romania cu circa 50% in urmatoarele 18 luni, la 6,3 milioane de hectolitri anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO