ZF 24

Revin tranzactiile in imobiliare? Francisc Peli: Nu cred ca sunt semnele unui inceput de revenire

02.04.2010, 12:51 33

"In 2003 asistam vanzarea Opera Center pe... nici nu mai stiucat era, 25 de milioane de dolari?", incearca avocatul FranciscPeli, partener in cadrul firmei PeliFilip, sa isi aduca aminte deprima tranzactie imobiliara de referinta de la noi, cumparareacladirii de birouri Opera Center din Bucuresti de catre fondul CAImmo pentru 26,5 milioane de dolari.

Rememorarea acelui moment este un punct firesc intr-o discutiedespre nivelul actual al pietei de investitii, unde tranzactiile cucladiri de birouri sau centre comerciale se masoara in sume deordinul zecilor de milioane de euro, sume relativ mici daca suntcomparate cu recordurile de sute de milioane din 2007 si 2008,scrie BUSINESS Magazin.

"Nu cred ca tranzactiile anuntate la inceputul acestui an suntsemnele unui inceput de revenire, ci interesul unor investitoripentru proiecte de dimensiuni mai mici. Ofertele au stat pe masainvestitorilor un an si jumatate si nu s-a intamplat nimic, daracum ei au inceput sa se uite, sa intrebe", mai spune Peli, unuldintre cei mai experimentati avocati pe segmentul imobiliar.

Cititi mai multe despre revenirea tranzactiilor inimobiliare pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO