ZF 24

Retailerii accelerează deschiderile de supermarketuri şi hipermarketuri încurajaţi de ridicarea stării de urgenţă. Câteva zeci de magazine inaugurate sau anunţate în mai

Retailerii accelerează deschiderile de supermarketuri...

Autor: Cristina Roşca

23.05.2020, 00:34 940

♦ Nemţii de la Kaufland au inaugurat două hipermarketuri de la începutul lunii, la Dej şi Bucureşti ♦ Lidl şi-a crescut reţeaua la 270 de magazine de tip discount după cinci deschideri în mai ♦ Mega Image a anunţat pentru această lună alte 11 magazine care au fost deja deschise sau urmează să fie inaugurate în perioada următoare, dintre care 8 Mega Image şi 3 Shop&Go ♦ Carrefour a pariat pe un magazin de proximitate Express, iar Profi merge înainte cu ritmul obişnuit de circa 20 de unităţi noi pe lună.

Jucătorii din comerţul alimentar au apăsat pedala de acceleraţie în luna mai în ceea ce priveşte deschiderile de magazine, câteva zeci de unităţi fiind deja inaugurate sau în plan pentru a fi deschise în zilele următoare. Deschiderea treptată a economiei şi ridicarea stării de urgenţă i-au încurajat pe comercianţi să reia deschiderile.

„Mega Image continuă planul de expansiune cu noi magazine deschise în mai multe oraşe din ţară (...). Astfel, în luna mai, alte 11 magazine au fost deja deschise sau urmează să fie inaugurate în perioada următoare, dintre care 8 Mega Image şi 3 Shop&Go“, spun oficialii retailerului. Prin comparaţie, în primele patru luni din an au fost inaugurate 18 magazine, adică o medie de 4-5 unităţi lunar. Astfel, în mai olandezo-belgienii accelerează deschiderile cu al doilea concept store din Timişoara, cu două magazine în Cluj (unde erau deja alte 37), trei în Iaşi, primul din Oradea şi o serie de altele în Bacău, Bucureşti şi împrejurimi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO