ZF 24

Restricţii de azi şi în Ilfov. Se închid restaurantele şi cafenelele din 13 localităţi

Restricţii de azi şi în Ilfov. Se închid...

Autor: Andreea Tobias

08.10.2020, 10:00 3087

Restaurantele, cafenelele şi cinematografele din 13 localităţi ale judeţului Ilfov se închid începând de azi. În jurul şcolilor trebuie purtată masca de protecţie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a impus mai multe restricţii în judeţul Ilfov, având în vedere rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Astfel, în oraşele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Voluntari şi comunele Berceni, Brăneşti, Chiajna, Corbeanca, Dascălu şi Domneşti, începând de azi, se dispun următoarele măsuri:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare nu este permisă, cu excepţia activităţilor pe care le desfăşoară pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi de cazare.

Activitatea cinematografelor şi organizarea de festivaluri şi/sau concerte nu este permisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci nu este permisă.

Activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară nu este permisă.

În toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, precum şi al instituţiilor publice, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Autorităţile publice locale afişează la loc vizibil şi marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn/marcaj distinctiv pentru delimitarea spaţiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ şi al instituţiilor publice.

Se vor intensifica activităţile de control în pieţe, târguri, mijloace de transport în comun şi în perimetrul unităţilor şcolare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO