ZF 24

Reportaj din Amsterdam: orasul unde "orice e permis" a devenit reteta de business

Reportaj din Amsterdam: orasul unde "orice e permis" a devenit reteta de business
28.01.2010, 14:05 23

Odata ajuns la Amsterdam, capitala oficiala a Tarilor de Jos(aici are loc incoronarea regilor, caci Guvernul, Parlamentul siCurtea suprema de Justitie isi au sediul la Haga), primul lucrucare te surprinde e aerul, scrie BUSINESS Magazin.

E neasteptat de curat pentru o capitala europeana, iar secretulnu-l dibuiesti de la iesirea din aeroport, ci se dezvaluie maitarziu, cand strabati orasul - de preferinta la picior sau poate peuna din emblematicele biciclete. Noxele nu-si au locul aiciintrucat circulatia de pe strazi e concurata de cea de pe canale,iar unul din doi locuitori merge cu bicicleta.

Nu mai putin de un milion de biciclete la o populatie de douamilioane - cat are orasul impreuna cu suburbiile - circula pestrazi si poposesc prin parcari intesate de vehicule pe doua roti,cu sau fara cosuri sau lazi in spate.

Nicaieri nu am zarit un supraponderal; din cele cateva tari pe carele-am vazut, e singurul loc unde nu am vazut oameni grasi. Mersulpe jos si pe bicicleta functioneaza si ca alternativa la ocalatorie cu taxiul, pentru ca tariful pe kilometru este de 3,5euro, adica in jur de 14 lei (fata de 1,2-1,7 lei inBucuresti).

Cititi mai multe despre viata si afacerile din Amsterdam pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO