ZF 24

Reportaj: Cum se traieste criza in orasul care nu doarme niciodata: Las Vegas

Reportaj: Cum se traieste criza in orasul care nu doarme niciodata: Las Vegas
24.02.2010, 10:09 60

Pentru cei mai putin de doua milioane de locuitori, Las Vegaseste un oras banal si aglomerat. Pentru restul lumii insa, esteorasul cazinourilor, al petrecerilor interminabile si alcasatoriilor la minut. Criza economica a ajuns insa si aici.

"Numarul turistilor a scazut anul trecut, pe fondul crizei",spune Matt, un tanar taximetrist mutat in Las Vegas de cativa ani,lucru care s-a vazut in intreaga economie a orasului. Hotelurile nuau mai fost la fel de pline, cazinourile au inregistrat scaderi aleincasarilor, un minus de 5 miliarde de dolari, dupa spusele luiMatt, unele dintre ele ajungand chiar in prag de faliment.

In linii mari, Las Vegas inseamna un singur bulevard, cunoscutde toata lumea drept "the strip", pe care sunt situati totizgarie-norii orasului, numai hoteluri. cazinouri uriase simagazine, restul orasului fiind limitat la cladiri de apartamentesi la case cu cel mult cateva etaje.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO