ZF 24

Repornire incerta la Rafo

05.02.2007, 12:30 17

Ultimul termen avansat pentru repornirea RAFO este 20 februarie, data pana la care Ministerul Finantelor Publice (MFP) ar urma sa stabileasca valoarea creantei detinute pentru ca actionarii sa o poata plati.
In cadrul Adunarii Generale a Creditorilor din data de 20 februarie, se va decide daca datoria catre stat va fi preluata de Calder-A International, membra a Petrochemical Holding din Austria. Pana atunci ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a fost mandatat sa gestioneze aceasta problema, respectiv sa stabileasca cuantumul total al creantei.
MFP va angaja un evaluator independent pentru stabilirea datoriilor rafinariei onestene si se va pronunta ulterior in privinta propunerii firmei Calder-A International privind achitarea restantelor. In consecinta rafinaria va fi repornita de indata ce actionarii vor plati datoriile Rafo catre Finantele Publice.
Activitatea la RAFO a fost oprita in iunie 2006 din lipsa materiei prime, ca urmare a faptului ca furnizorii au refuzat prelungirea contractelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO