ZF 24

Regiunea Marii Negre urca in Top 5 pe piata mondiala a exporturilor de grau

29.12.2008, 12:46 17

Tarile din zona Marii Negre au intrat in grupul select al celor mai mari exportatori de grau la nivel mondial si sunt asteptate sa preia in continuare o parte din piata de desfacere a Statelor Unite, cel mai important membru al acestui cartel, scrie The Wall Street Journal.

SUA nu vor pierde titlul de cel mai mare exportator de grau din lume, insa tari precum Ucraina si Rusia isi extind tot mai vizibil influenta pe piata mondiala de profil, potrivit analistilor.

Regiunea Marii Negre ocupa in prezent locul cinci in topul celor mai importanti exportatori globali, grup din care fac parte oficial Statele Unite, Canada, Uniunea Europeana, Australia si Argentina.

Piata de desfacere a SUA s-a redus deja pe fondul competitiei venite din partea regiunii Marii Negre, unde fermierii au avut de castigat de pe urma costurilor scazute de productie si a continuarii investitiilor in sectorul agricol, sustin analistii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO