ZF 24

Redresarea economică a Chinei pierde din avânt din cauza încetinirii activităţii industriale şi de retail

Redresarea economică a Chinei pierde din avânt din...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.06.2023, 12:16 341

Procesul de redresare economică a Chinei a încetinit în luna mai, aspect care a pus o presiune suplimentară asupra factorilor de decizie politică pentru a intensifica măsurile de stimulare, potrivit Bloomberg.

Cifrele au fost publicate după ce Banca Populară Chineză a redus rata dobânzii la împrumuturile de politică monetară pe un an cu 10 puncte de bază, până la 2,65%, pentru a stimula economia. Banca centrală şi-a redus ratele pe termen scurt la începutul acestei săptămâni.

Redresarea Chinei a pierdut din avânt în ultimele luni, după un impuls iniţial al activităţii în primul trimestru, ca urmare a încetării restricţiilor legate de pandemie. Economia se confruntă cu o serie de obstacole, printre care încrederea scăzută a mediului de afaceri şi a consumatorilor, o piaţă imobiliară şubredă şi încetinirea cererii globale pentru exporturi.

Banca centrală a început să-şi relaxeze strategiile, economiştii prognozând mai multe măsuri de stimulare a politicii monetare în lunile următoare.

De asemenea, autorităţile iau în considerare un pachet amplu de măsuri de stimulare pentru a sprijini domenii precum cel imobiliar şi cererea internă, potrivit unor persoane direct implicate în discuţiile oficiale. Consiliul de Stat ar putea dezbate aceste politici chiar vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO