ZF 24

Recruiterii: Este prima criza dupa o perioada de boom. Candidatii tineri sunt putin confuzi

08.02.2009, 17:05 28

Una dintre cele mai importante schimbari de pe piata fortei de munca in ultimele luni este diminuarea importantei salariilor in procesul de recrutare.

"Daca pana acum angajatorii foloseau salariul si o oferta mai buna ca parghie pentru a atrage oameni in companie, probabil ca, in continuare, cresterile care se vor acorda pentru schimbarea jobului nu vor mai fi la fel de mari, avand in vedere ca toata lumea incearca sa rationalizeze costurile. In plus, va capata in importanta capacitatea companiei de a transmite in piata faptul ca ofera locuri de munca stabile si cariere sigure", spune Ana Giurca, business development manager la firma de consultanta in resurse umane Catalyst Solutions, care organizeaza de doua ori pe an targul de joburi "Angajatori de Top", in cadrul caruia anul trecut s-au facut peste 1.300 de recrutari.

In aceste conditii, cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi candidatii, in special cei tineri, care nu sunt obisnuiti cu o astfel de situatie.

"Este prima criza cu care ne confruntam dupa o perioada de boom economic si candidatii sunt un pic confuzi legat de ce se intampla pe piata si de oportunitatile pe care le au si acum si pe termen lung", spune Giurca.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii care apare luni pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO