ZF 24

Reacţie la documentul lui Streinu Cercel pentru perioada post-criză: Mihai Păsculescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei: Izolarea totală a celor cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani ar paraliza industria textilelor

Reacţie la documentul lui Streinu Cercel pentru perioada...

Autor: Ramona Cornea

21.04.2020, 13:01 475

Mihai Păsculescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS), crede că măsura de a izola total persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani care nu lucrează în domenii esenţiale, propusă de Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, ar putea duce la paralizarea industriei de textile locală, o industrie unde 80% dintre angajaţi se încadrează în această categorie de vârstă.

”Este o prostie, o tâmpenie. Nu ştiu ce este în mintea lui. Forţa de muncă este îmbătrânită, tinerii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Circa 80% dintre angajaţii din industria textilelor se încadrează în categoria de vârstă 40 – 65 de ani. O astfel de măsură ar paraliza toată industria. De altfel, cred că ar paraliza toată economia. Streinu-Cercel pune problema doar din punct de vedere medical. O astfel de măsură ar avea un impact negativ asupra economiei, dar şi asupra psihicului oamenilor. Lumea trebuie să meargă la lucru ca să avem bani de salarii şi de pensii”, a spus Mihai Păsculescu pentru ZF.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a propus un proiect pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială.

Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 - 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Industria textilă şi de îmbrăcăminte din România număra circa 154.000 de angajaţi în 8.335 de companii cu afaceri de aproape 17,3 miliarde de lei în 2018. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO