ZF 24

RCS&RDS duce la un nou minim abonamentul cu apeluri nelimitate - 4 euro, dar nu pentru oricine

RCS&RDS duce la un nou minim abonamentul cu apeluri...

Autor: Adrian Seceleanu

03.09.2014, 14:00 19474

Compania de cablu RCS&RDS a mai doborât un record pe piaţa locală de comunicaţii, lansând cea mai agresivă ofertă comercială disponibilă vreodată pentru un abonament de telefonie mobilă cu apeluri nelimitate în orice reţea - reducând de la 5 la 4 euro pe lună tariful planului “Digi Mobil Optim”, însă oferta vine cu o serie de “steluţe”: preţul e disponibil doar pentru utilizatorii care cumpără două asemenea abonamente şi sunt deja clienţi ai serviciilor de internet fix şi TV (cablu sau satelit).

“Începând de astăzi, 03 septembrie, preţul abonamentului Digi Mobil Optim Nelimitat, scade de la 5 euro la 4 euro/lună (TVA inclus).Reducerea tarifului de la 5 euro la 4 euro/lună (TVA inclus) se aplică tuturor clienţilor persoane fizice care optează pentru cel puţin două abonamente Digi Mobil Optim Nelimitat şi sunt clienţi la serviciile de internet Digi Net şi televiziune Digi TV Cablu sau Satelit”, conform datelor comunicate de operator.

“Prin acestă reducere de preţ dorim săîi încurajăm pe clienţii noştri să comunice nelimitat cu membrii familiei şi cu prietenii, la cele mai accesibile preţuri. De asemenea, continuăm să ne răsplătim abonaţii pentru loialitatea şi încrederea pe care o arată, aşa cum am făcut-o întotdeaua prin diverse iniţiative, de la creşterea gratuită a vitezelor la internet, la extinderea grilei de canale TV sau prin conţinut variat, exclusiv şi de calitate” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare al RCS & RDS.

Mutarea RCS&RDS vine la scurt timp după ce, potrivit comentariilor publicate de diferiţi utilizatori pe forumuri, operatorul de telefonie mobilă Cosmote ar fi oferit unor clienţi cărora le expirau contractele de abonament abonamente cu apeluri nelimitate la suma de 5 euro, egalând astfel oferta extrem de agresivă a operatorului de cablu.

 

Preţurile Digi pentru ceilalţi clienţi

 

Abonaţii RCS & RDS la serviciile Digi Net sau Digi TV Cablu/Satelit care achiziţionează doar un abonament Digi Mobil Optim Nelimitat, plătesc 7 euro/lună (TVA inclus), iar la încheierea celui de-al doilea abonament Digi Mobil, vor achita 5 euro/lună (TVA inclus) pentru fiecare abonament în parte. Persoanele care încheie un abonament Digi Mobil Optim Nelimitat şi nu sunt clienţi la serviciile de internet fix sau televiziune, plătesc un tarif de 10 euro/lună (TVA inclus) şi 7 euro/lună, (TVA inclus) dacă achiziţionează două abonamente Digi Mobil Optim Nelimitat.

Abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat include convorbiri nelimitate în orice reţea naţionalăşi în unele reţele internaţionale, internet mobil nelimitat în reţeaua proprie, primii 5 GB trafic fără limitare de viteză, cu viteză de acces de până la 21,6 Mbps şi 100 MB/lună pentru date în roaming naţional (prin reţeaua Vodafone), pe care clienţii îi pot utiliza gratuit până la 30 septembrie 2014.

 

Contextul de piaţă în care apare oferta

 

RCS&RDS pare să aibă în plan, prin această ofertă agresivă, nu doar să crească pe zona de telefonie mobilă unde este cel mai mic jucător, ci şi să îşi şi protejeze baza de clienţi de pe internet fix şi TV, unde este liderul pieţei şi este astfel constat atacat de companii ca UPC şi Romtelecom.

Din punctul de vedere al clienţilor interesaţi de fotbalul intern, un punct slab pentru RCS&RDS este faptul că operatorul nu a semnat la fel ca rivalii de la UPC şi Romtelecom un acord pentru difuzarea meciurilor din Liga 1 de fotbal. În acest context unii dintre clienţii RCS&RDS ar putea fi tentaţi să plece la Romtelecom sau UPC. În anii trecuţi RCS&RDS a difuzat cea mai mare parte a meciurilor din Liga 1 de fotbal.

La jumătatea anului trecut, RCS&RDS avea 1,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, fiind astfel cel mai mic jucător de pe piaţă, după Orange, Vodafone şi Cosmote. Cel mai important business al RCS&RDS este cablul TV, pentru care compania are 2,4 milioane de abonamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO