ZF 24

RC2 aduce un italian la conducerea Policolor

15.10.2008, 17:59 52

Consiliul de administratie al producatorului de vopseluri Policolor, controlat de fondurile de private equity Reconstruction Capital II si Romanian Investment Fund, l-a numit pe Achille Angelo Bardelli in functia de director general executiv, inlocuindu-l astfel pe Silviu Apostolescu, care a fost pana in prezent director general interimar al Policolor.

Dupa aproape doua luni de interimat, Apostolescu va ocupa pozitia director general. Alaturi de functia de director general executiv, Angelo Bardelli va ocupa si pozitia de administrator executiv. Anterior acestei numiri, Bardelli a lucrat pentru companiile Max Mayer, Glidden-Salchi, BASF, Degussa-Inxel, DuPont Powder Coatings si Akzo Nobel.

Fondurile de private equity investesc in companii in scopul obtinerii unui multiplicator in medie de patru a banilor investiti. Astfel, fondurile realizeaza schimbari in conducerea companiei pe care o controleaza.

RC2 si RIF, cele doua fonduri care controleaza Policolor, au derulat in perioada 16 septembrie - 6 octombrie o oferta publica de preluare a pachetului de 4,55% din actiunile Policolor Bucuresti (PCL) de la actionarii minoritari, in vederea inceperii procedurilor de delistare a societatii de la Bursa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO