ZF 24

RBS atentioneaza: Limitarea bonusurilor ne sperie angajatii

RBS atentioneaza: Limitarea bonusurilor ne sperie angajatii
02.12.2009, 18:36 24

Royal Bank of Scotland Group, beneficiarul celui mai mareimprumut din bani publici din lume, a declarat ca un control"foarte restrictiv" asupra bonusurilor pe 2009 ar putea alungaangajatii, conform Bloomberg.

"Aceasta cerinta ar putea avea un impact negativ asupracapacitatii RBS de a atrage si a mentine managerii de top si altiangajati la fel de importanti, punand RBS intr-un situatiedezavantajoasa din punct de vedere competitiv", se arata intr-unraport adresat de banca investitorilor.

RBS a convenit luna trecuta sa vanda diviziile de asigurari simai multe sucursale, dupa ce a beneficiat de inca 25,5 miliardelire sterline, facand din aceasta institutie cea mai scumpa salvarede la faliment din lume pentru o banca. De asemenea, RBS a anuntatca va transfera active in valoare de 282 miliarde lire in programulde asigurare a activelor toxice, desfasurat de guvernulbritanic.

Guvernul, confruntat cu critici puternice din partea publiculuiin privinta salariilor din sectorul financiar, a intervenit pentrua impune restrictii in privinta bonusurilor, dupa ce a pompat 45,5miliarde lire sterline in RBS. Investitia ridica participatiadetinuta de guvern la 84,4%, de la 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO