ZF 24

RBC: Romania, printre pietele emergente cele mai vulnerabile la criza financiara

16.10.2008, 19:40 141

Romania se afla pe locul cinci in topul celor mai vulnerabile tari la criza financiara, cu patru locuri mai sus decat Ungaria, tara care a inregistrat astazi cele mai mari caderi ale pietei de capital si ale monedei nationale.

Conform unui studiu al Royal Bank of Canada, citat de Portfolio.hu, tarile din Europa Centrala si de Est sunt cele mai vulnerabile, in special Kazahstan, tarile baltice, Bulgaria, Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria si Turcia.

"Cele trei tari baltice, impreuna cu Ucraina, Kazahstanul si Romania si bineinteles Islanda se afla in topul listei. Dar si tari precum Polonia, Ungaria si Turcia, se afla in lista", se arata in studiu.

"Unele tari din zona EMEA nu au lichiditatile necesare pentru a sustine sectoarele financiare asa cum au facut-o SUA si Europa Occidentala".

"Sustinerea venita din partea bancilor-mama pentru bancile locale asigura o oarecare siguranta. Dar in conditiile actuale, companiile mama isi fac mai multe griji cu privire la ce se intampla pe pietele lor si astfel au o capacitate limitata de a oferi lichiditati bancilor detinute in alte tari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO