ZF 24

Rata de utilizare a Internetului in Romania, o treime din media UE

30.03.2007, 18:03 47

Romania se situeaza in faza incipenta a dezvoltarii societatii informationale, fiind situata pe ultimele locuri intr-un clasamentul al Comisiei Europene privind economia digitala, cu un nivel al utilizarii Internetului reprezentand circa o treime din media comunitara.

Comisia Europeana a realizat un raport anual denumit "i2010 ? strategia digitala pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca", in care au fost incluse, pe langa cele 27 de state membre ale UE, Norvegia si Islanda.

Media europeana de utilizare a Internetului este calculata pentru tarile membre anterior aderarii Romaniei si Bulgariei.

Conform raportului, doar 18,4% dintre romani folosesc, cu regularitate, Internetul, fata de media europeana de 46,7%, ceea ce claseaza tara pe locul 29, ultimul, iar numai o treime dintre gospodariile romanesti au acces la Internet prin banda larga (broadband), astfel ca tara se plaseaza pe locul 26 in functie de acest criteriu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO