ZF 24

Raportul Curţii de Conturi a găsit neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor militare. Casa de pensii a MApN contestă în instanţă

Raportul Curţii de Conturi a găsit neconcordanţe...

Autor: Otilia Serescu

13.08.2020, 21:01 3531

Curtea de Conturi a găsit unele neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor de către Casa de Pensii Sectorială a MApN, stabilind măsuri şi termene pentru remedierea acestora. Casa de Pensii a MApN a contestat în instanţă decizia Curţii de Conturi, anunţă Ministerul Apărării.

„În vederea soluţionării pe cale legală a unor probleme semnalate de pensionarii militari în legătură cu modul de implementare de către Casa de Pensii Sectorială a MApN a procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanţă cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015, precum şi cu privire la existenţa unor diferenţe de procedură în aplicarea acestei operaţiuni între casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi MApN, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a solicitat Curţii de Conturi a României o verificare şi transmiterea unui punct de vedere către MApN”, transmite, joi seara, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Solicitarea ministrului apărării naţionale a avut în vedere şi fundamentarea unei poziţii unitare a MApN în cadrul proceselor aflate pe rolul instanţelor între pensionarii militari şi MApN.

„Comisia de control a Curţii de Conturi a identificat unele neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor şi a stabilit măsuri şi termene pentru remedierea acestora, concluzionând controlul cu Decizia nr. 4 / 13.07.2020.În conformitate cu procedurile legale, Casa de Pensii Sectorială a MApN a procedat la contestarea Deciziei Curţii de Conturi şi, ulterior, s-a adresat instanţei de judecată pentru clarificarea aspectelor rămase în discuţie. La acest moment, nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acţiunii deschise în instanţă, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru”, conform sursei menţionate.

Ministerul Apărării Naţionale transmite asigurări că depune toate eforturile pentru rezolvarea în interesul militarilor rezervişti „a tuturor aspectelor semnalate, pe cale legală şi în cel mai scurt timp posibil”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO