ZF 24

Rafo isi suspenda activitatea pentru modernizarea instalatiilor

11.01.2008, 17:08 18

Activitatea Rafo Onesti va fi sistata incepand cu data de 15 ianuarie, pentru efectuarea unor lucrari de modernizare, astfel incat rafinaria sa poata prelucra materii prime cu o calitate mai ridicata, informeaza Mediafax.

"Oprirea rafinariei nu este nici accidentala, nici pentru revizie, dar nici nu a fost programata, ci este doar necesara pentru a se trece la folosirea unei materii prime superioare calitativ. Desigur, vor fi si niste cheltuieli de facut, pentru ca se vor face si modernizari, necesare adaptarii instalatiilor. Rafinaria a trecut la motorinele Euro 5 cu mult inainte de termenul obligatoriu de introducere pe piata stabilit prin normele europene, dar si benzinele Euro 5 puteau fi produse la Rafo, inca de anul trecut, fiind insa necesare doua conditii: sa existe cerere pentru astfel de produse si sa fie folosita materie prima superioara calitativ. Tehnic, noi putem produce oricand benzine Euro 5, insa este nevoie si de un titei mai bun", a declarat, vineri, George Plaiasu, unul dintre liderii sindicatului Rafinorul.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO