ZF 24

Rabla pentru electrocasnice: Peste 50.000 de români s-au înscris în program în primele cinci ore

Rabla pentru electrocasnice: Peste 50.000 de români s-au...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.05.2021, 15:34 358

Peste 50.000 de români şi-au făcut, până la ora 15.00, cont în aplicaţia „Rabla pentru electrocasnice”, programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic

Peste 50.000 de români şi-au făcut cont în aplicaţia „Rabla pentru electrocasnice” până la ora 15.00, anunţă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Înscrierile persoanelor fizice au început vineri dimineaţă, la ora 10.00.

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Anul acesta, persoanele fizice pot beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Românii au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică. „Contul de utilizator” este un element de noutate al acestei ediţii a programului şi permite atât selecţia voucherelor, cât şi urmărirea statusului acestora.

Pentru eficientizarea procesului de selecţie a voucherelor, ediţia de anul acesta se va desfăşura etapizat.

Anul acesta, echipamentele incluse în program şi sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO