ZF 24

"Republica" va fi preluata de Maharashtra Seamless pentru circa 43 milioane euro

06.12.2007, 13:00 15

Uzina Republica, aflata in procedura de faliment dupa anularea in instanta a contractului de privatizare incheiat in 2003 cu un consortiu din care faceau parte doua companii rusesti, va fi preluata de catre producatorul indian de tevi Maharashtra Seamless, pentru aproximativ 43 de milioane de euro, anunta Mediafax.

Lichidatorul Republica, Moore Stephens RVA, a organizat o licitatie publica cu strigare pentru activele uzinei, cu asistenta casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Cotidianul indian Economic Times a relatat, joi, fara sa citeze surse, ca licitatia a fost castigata de catre Maharahstra Seamless, pentru 2,5 miliarde de rupii (circa 43,5 milioane de euro). Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in termen de doua saptamani.

Preluarea uzinei romanesti, cu o capacitate anuala de 200.000 de tone, se incadreaza in strategia Maharashtra Seamless de a-si dubla capacitatea de productie la 700.000 de tone anual pana in perioada 2010-2011.

Firma indiana a confirmat viitoarea achizitie, intr-un comunicat transmis Bursei din Bombay, dar nu a oferit detalii privind termenul de finalizare si nici nu a specificat pretul.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO