ZF 24

Puşcă făcută cu o imprimantă 3-D

Puşcă făcută cu o imprimantă 3-D

Autor: Octavian Calei

04.08.2012, 17:07 1373

Un fabricant de arme amator a anunţat recent în forumurile de pe internet că a reuşit să fabrice un pistol de calibru 0.22 mm complet funcţional cu ajutorul unei imprimante 3-D, anunţă site-ul PopSci.com.

Armurierul care operează sub numele de utilizator "HaveBlue" susţine că pistolul a tras 200 de focuri cu succes.

HaveBlue a folosit o imprimantă 3-D Stratasys de ultimă generaţie pentru a fabrica arma. Încurajat de succesul său, a vrut să încerce şi ceva mai complicat, o puşcă AR-15. Armurierul a descărcat planurile armei în format "Solidworks" de pe site-ul "cncgunsmith.com", a făcut ceva modificări de design, a alimentat imprimanta cu plastic ABS şi a "printat" puşca. Testele iniţiale au demonstrat că arma este funcţională, având mici probleme la încărcare/descărcare.

HaveBlue a vrut să vadă dacă se poate posta pe un site public de designuri 3-D, planuri pentru fabricarea armelor. El a reuşit să posteze pe un astfel de site (Thingiverse) design-ul 3-D al unei piese din puşca AR-15 în urma unei discuţii cu managementul companiei care administrează site-ul. Conducerea companiei nu a interzis postarea de astfel de modele, dar au spus că nu încurajează astfel de postări. După ce HaveBlue a pus pe site modelul piesei AR-15, compania a decis să interzică imediat astfel de postări, însă designul lui HaveBlue a rămas pe site.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO