Burse - Fonduri mutuale

Prunea: Estimam un profit de 1,14 mil. euro din arbitraj

Prunea: Estimam un profit de 1,14 mil. euro din arbitraj

Evolutia actiunilor companiei

18.09.2006, 19:44 19

Broker Cluj, singura societate de brokeraj listata la Bursa de Valori, estimeaza ca va obtine pana la finele anului un profit de 4 milioane de lei (circa 1,14 milioane de euro) din operatiuni de arbitraj pe Bursa din Sibiu. Broker avea la finele lunii august 4.577 de pozitii deschise pe piata futures, fata de 1.372 de pozitii la finele lui iulie.
"Bursa din Sibiu a oferit posibilitati de arbitraj foarte bune in ultima perioada pentru scadentele decembrie si martie. Ne asteptam sa castigam circa 4 milioane de lei din arbitraj in decembrie", a declarat pentru ZF Petru Prunea, presedintele Broker.
El se asteapta ca Broker sa realizeze pana la finele anului profitul bugetat, de circa 16 milioane de lei (4,5 milioane de euro). Anul trecut, profitul Broker a fost de aproximativ
3,6 milioane de euro. Broker a obtinut in primele opt luni ale anului un profit brut de 9,85 milioane de lei (circa
2,78 milioane de euro), din care 1,95 milioane de lei
(0,55 milioane de euro) reprezinta castigul aferent lunii august.
"In august am castigat in special din operatiuni speculative pe SIF-uri, BRD, Petrom, Biofarm, dar si pe Iproeb Bistrita. Operatiunile pe futures ne-au adus si ele profituri importante, la fel ca si operatiunile de tip forward pe valute", a precizat Prunea. El estimeaza ca Broker va mai castiga luna aceasta circa 100.000 de lei (28.000 de euro) din vanzarea pachetului de actiuni detinut la Romexterra, in cadrul ofertei de preluare derulata de banca ungara MKB. Activul net al Broker era la finele lunii august de 20,24 milioane de euro (71,45 mil. lei), in crestere cu 3% fata de finele lunii iulie.
Actiunile Broker sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori. Pretul titlurilor Broker au scazut de la inceputul anului cu 56%, din cauza operatiunilor de capital derulate de companie. Investitorii care aveau actiuni Broker in portofoliu la inceputul anului si au participat la majorarile de capital realizate de societate au castigat pana in prezent circa 26%.
Ultimul pret de tranzactionare pentru titlurile Broker a fost vineri de 1,26 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei de brokeraj este de circa 39 de milioane de euro. Compania nu are un actionar majoritar, principalii actionari fiind un grup de persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO