ZF 24

ProTV: Procesul hotelului Lido din Capitala a intrat in impas

16.10.2007, 10:13 24

Avocatii mostenitorilor s-au plans ca unul dintre judecatori nu ar fi impartial. Sefii Instantei Supreme trebuie sa decida acum daca dosarul ramane sau nu in grija acestuia.

Si Consiliul Superior al Magistraturii a fost chemat sa faca o ancheta disiciplinara impotriva magistratului. Hotelul Lido, estimat la 50 de milioane de euro, a fost retrocedat mostenitorilor fostilor proprietari inca din luna martie, chiar de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Actualii proprietari - familia omului de afaceri Viorel Paunescu si alti peste 1.700 de parteneri - nu au fost insa de acord cu decizia instantei supreme si au incercat sa obtina anularea ei.

Astazi, cand toata lumea se astepta la un deznodamant in acest caz, avocatii mostenitorilor l-au recuzat pe presedintele completului de judecata pe motiv ca s-ar fi antepronuntat, atunci cand a suspendat retrocedarea, adica inainte de finalizarea procesului.

Mai mult, afirma avocatii mostenitorilor, judecatorul cu pricina si-ar fi repartizat dosarul Lido fara ca acesta sa intre in circuitul electronic de repartizare aleatorie, asa cum obliga regulamentele Instantei Supreme.

Omul de afaceri Viorel Paunescu este plecat din Capitala si afirma ca nu stie nimic despre ceea ce se petrece in instanta de judecata si ca asteapta finalul procesului, ca toate celelalte parti din proces.

Pana atunci, insa, sefii judecatorului contestat vor trebui sa decida daca exista sau nu motive de recuzare. In plus, a fost sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a verifica acuzatiile aduse unui judecator al Instantei Supreme. ProTV

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO