ZF 24

Prospecţiuni Bucureşti ia credite de 5,5 mil. euro de la Eximbank şi BCR pentru investiţii

Prospecţiuni Bucureşti ia credite de 5,5 mil. euro de...

Autor: Adrian Cojocar

16.04.2013, 19:07 354

Acţionarii firmei de prospectare geologică  Pros­pec­ţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, au hotărât în adunarea generală care a avut loc la începutul acestei săptămâni contractarea unui împrumut în valoare de 15,26 mil. lei (3,5 mil. euro) de la banca de stat Eximbank în vederea achiziţionării unor echipamente specifice activităţii companiei.

Aceştia au mai hotârât să garanteze creditul cu mai multe active din patrimoniul Prospecţiuni şi bilete la ordin.

Compania a prelungit de asemenea un credit în valoare de 2 mil. euro de la BCR şi l-a suplimentat cu încă 2 mil. euro.

Gehrig Schultz, ame­ri­canul care conduce operaţiunile Prospecţiuni, are un plan de extindere ambiţios şi mizează pe dublarea afacerilor în următorii trei ani. Pentru acest lucru compania va aloca în acest an investiţii de circa 20 mil. euro, în special pentru dotarea cu echipamente necesare procesului de prospectare, respectiv achiziţia a până la 20.000 de canale de înre­gistrare wireless a activităţii pământului care sunt folosite în prezent pentru prospec­tarea geologică. Pros­pecţiuni deţine în prezent circa 30.000 de astfel de canale de înregistrare wireless, care reprezintă una dintre cele mai avansate tehnici în domeniul prospectării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO