ZF 24

Proprietatea antreprenorului IT John McAfee din Belize a fost incendiată în condiţii suspecte

Proprietatea antreprenorului IT John McAfee din Belize a...

Autor: Octavian Calei

21.05.2013, 17:31 137

Proprietatea din Belize a lui John McAfee, fondatorul gigantului software McAfee, a fost înghiţită de flăcări săptămâna trecută în circumstanţe suspecte, susţine milionarul care a fugit în noiembrie anul trecut de autorităţi în urma unei anchete desfăşurate de poliţia locală în legătură cu împuşcarea unui vecin, scrie Daily Mail.

Două case din Belize în valoare de jumătate de miliard de dolari aparţinând celui care a creat antivirusul McAfee au ars joi în urma unui incendiu pornit în jurul orei 1 p.m. de la un tufiş aprins învecinat, relatează presa locală 7newsbelize.com.

Proprietatea în care a locuit John McAfee era de vânzare.

McAfee, arestat la domiciliu în Portland, Oregon crede că focul a fost pus intenţiontat şi că i s-a pus un preţ pe cap.

“Cred că anumite persoane cu mare influenţă din Belize încearcă să-mi facă rău. Acest incendiu nu este o pură coincidenţă”, a spus John McAfee.

În luna noiembrie a anului 2012 John McAfee a fugit din Belize după ce poliţia locală l-a chemat la un interogatoriu în calitate de “persoană de interes” în cazul împuşcării lui Gregory Viant Faull. Faull a fost ucis pe insula unde cei doi locuiau, cazul rămânând nerezolvat.

Antreprenorul IT a continuat să scrie pe blogul personal în timp ce se ascundea de autorităţi. El a povestit cum s-a prefăcut că suferă un atac de cord şi s-a deghizat pentru a scăpa de urmăritori. După ce a trecut în Guatemala, McAfee a fost prins şi deportat în Miami.

McAfee era unul dintre cei mai bogaţi antreprenori din IT cu o avere de peste 100 de milioane de dolari, însă criza economică din 2008 i-a redus averea la 4 milioane de dolari, potrivit New York Times.

Gigantul software McAfee a fost cumpărat în 2011 de compania Intel cu un preţ de 7,7 miliarde de dolari (6 mld. euro). Fondatorul antivirusului McAfee şi-a dat demisia din companie în 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO