ZF 24

Proprietarul UPC preia o companie germana de servicii prin cablu, pentru 3,5 miliarde euro

13.11.2009, 15:01 36

Operatorul american de servicii de Internet, telefonie siteleviziune prin cablu Liberty Global, prezent si pe piataromaneasca prin UPC Holding, a cumparat cu 3,5 miliarde de eurocompania germana Unitymedia, cu activitati in aceleasi domenii,informeaza Financial Times.

Achizitia Unitymedia reprezinta cea mai mare tranzactie de pepiata europeana de profil dupa declansarea crizei financiare.Compania britanica BC Partners si cea americana Apollo au cumparatUnitymedia in 2003, pentru 1,5 miliarde euro, in prezent operatorulde televiziune prin cablu avand datorii de aproape 1,5 miliarde deeuro si acoperire in doua landuri, care cuprind orasele Frankfurt,Dusseldorf si Koln.

Anterior, Liberty Global a incercat sa preia reteaua de cablu aDeutsche Telekom pentru 5,5 miliarde de euro, insa tranzactia afost interzisa in 2002 de autoritatile germane de control indomeniul concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO