ZF 24

Proiectul românesc al ochelarilor care transpun utilizatorul într-o experienţă virtuală 3D a strâns banii necesari pe kickstarter.com

Proiectul românesc al ochelarilor care transpun...

Autor: Ioana Nita

29.04.2014, 00:00 949

Liviu Berechet Antoni, românul care a apelat la platforma americană de crowfunding kickstarter.com pentru a dezvolta proiectul Altergaze - ochelari care prin intermediul smartphone-ului proiectează utilizatorul într-o experienţă de realitate virtuală 3D - a reuşit ieri să strângă întreaga sumă necesară pentru finanţare - 25.000 de lire sterline (30.000 euro).

Până ieri la ora 18, proiectul fusese susţinut de 361 de persoane care au contribuit în total cu 25.196 lire sterline. Acesta mai poate fi finanţat până vineri, 2 mai. Ochelarii Altergaze se diferenţiază de Google Glass sau proiectul Oculus achiziţionat de Facebook prin faptul că nu au propria unitate de procesare, ci se bazează pe smartphone.

Antoni, împreună celălalt membru fondator al proiectului, Alexandra Stancu, aveau nevoie de suma de 25.000 de lire sterline pentru a începe producţia ochelarilor prin deschiderea unei unităţi de printare 3D, a comanda materialele necesare pentru producerea primelor 1.000 de perechi de ochelari şi a lansa magazinul online Altergaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO