ZF 24

Proiectul privind vaccinarea obligatorie: Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a anunţat că va fi promovat ca iniţiativă parlamentară

Proiectul privind vaccinarea obligatorie: Cseke Attila,...

Autor: Dorin Oancea

12.10.2021, 15:10 1770

Proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca iniţiativă parlamentară, miercuri, a anunţat marţi după-amiază ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila. 

„În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca iniţiativă legislativă. Mâine, mai mulţi membri ai Guvernului şi parlamentari vor semna această iniţiativă legislativă şi o vom înainta în procedură de urgenţă”, a precizat ministrul.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale a fost anunţat într-o fomă sau alta de mai mulţi oficiali, inclusiv de premierul demis Florin Cîţu. Cîţu a precizat în urmă cu câteva zile că este vorba de vaccinarea obligatorie şi obligativitatea plăţii testului a celor care refuză vaccinarea, dar a avut cîteva reţineri legate de proiect, printre care sancţiunile care ar putea fi aplicate celor ce refuză vaccinarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO