ZF 24

Proiectul de lux Silver Mountain din Braşov a intrat în insolvenţă cu datorii de 378 de milioane de lei către BCR

Proiectul de lux Silver Mountain din Braşov a intrat în...

Autor: Cristi Moga

22.08.2013, 00:08 447

Proiectul imobiliar de lux Silver Moun­tain din Braşov a intrat la începutul acestei săp­tă­mâni în insolvenţă la cererea firmei INR Mana­gement Real Estate în portofoliul căreia se află proiectul, având datorii de 378 mil. lei (circa 85 mil. euro) către BCR, bancă ce a decis, de altfel, să scoată la vânzare această creanţă.

Planurile de dezvoltare ale proiectului Silver Mountain, început în 2008 de omul de afaceri Daniel Fischer, au fost date peste cap de criză şi, ulterior, în 2012, de decesul celui care a iniţiat această investiţie.

Moştenitorii omului de afaceri au cedat anul acesta controlul asupra proiectului către un fond mai puţin cunoscut la nivel local – UNI-ASIA Holdings -, care şi-a propus să rene­go­cieze cu BCR termenii contractului de credit şi să obţină o ajustare a împrumutului. Ulterior, BCR a făcut un anunţ cu privire la intenţia de a vinde creanţa pe care o deţine asupra firmei INR Management Real Estate, în timp ce noii ac­ţionari ai firmei au deschis o acţiune în instan­ţă pentru declararea insol­ven­ţei, una dintre mo­da­lităţile folosite de companii pentru rene­gocierea anumitor contracte neavantajoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO