ZF 24

Programul Operational Regional a fost lansat la Sibiu

Programul Operational Regional a fost lansat la Sibiu
13.07.2007, 14:57 11

Programul Operational Regional (POR), prin care Romania poate beneficia de fonduri structurale europene de 3,72 miliarde de euro, a fost lansat, astazi, la Sibiu, in prezenta comisarului european pentru Politica Regionala, Danuta Hubner.

"POR va fi unul esential pentru schimbarile din Romania. Aveti aproape 1,4 miliarde de euro pentru dezvoltare durabila, trebuie sa transformati orasele in destinatii pentru oameni, dar si pentru investitori. Chiar si aceasta suma e mica pentru ca va trebui sa gasiti alti parteneri de finantare. (...) Implementarea programelor nationale si a proiectelor din aceste programe va fi esentiala. Vom fi judecati pe baza realizarilor efective", a spus Hubner.

In perioada 2007-2013, cele opt regiuni vor avea la dispozitie peste 4,6 miliarde de euro, dintre care 3,72 miliarde de euro fonduri structurale si 880 milioane de euro contributia Romaniei. Fondurile alocate prin POR reprezinta 19% din totalul fondurilor structurale alocate Romaniei pana la finalul anului 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO