ZF 24

Profitul Samsung urca cu 37% in T1

25.04.2008, 13:21 12

Samsung Electronics, cel mai mare producator de chip-uri de memorie, a depasit asteptarile, inregistrand o crestere a profitului net cu 37% ca urmare a vanzarilor de pe piata de televizoare cu ecran plat si telefoane mobile, informeaza Reuters.

Profitul operational al producatorului sud-corean a avansat cu 82% fata de primele trei luni ale anului trecut, la 2.150 miliarde de woni (2,15 miliarde dolari), fata de o medie a estimarilor de 1.740 miliarde de woni (1,7 miliarde de dolari).

Previziunile companiei privind vanzarile de televizoare plate si telefoane mobile raman destul de optimiste, ca urmare a cererii in crestere, divizia producatoare de procesoare urmand insa a fi inchisa in a doua jumatate a acestui an.

Al doilea mare producator de chip-uri de memorie din lume, Hynix Semiconductor, a dezamagit piata dupa ce a anuntat o pierdere de peste 50 de procente pentru trimestrul ce s-a incheiat in martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO