ZF 24

Profitul operational al HeidelbergCement a crescut in T1 la 190 milioane euro

08.05.2008, 17:48 19

HeidelbergCement, al treilea mare producator de ciment din lume, a anuntat pentru primul trimestru un profit operational de 190 milioane de euro, in crestere cu 33,1% fata de aceeasi perioada din 2007, in contextul unui avans al cifrei de afaceri de 71,8%, la 3,062 miliarde euro.

Printre elementele care au participat la avansul cifrei de afaceri a grupului s-au aflat preluarea companiei britanice Hanson, evolutia din Europa de Est si Asia Centrala, precum si din Germania, Belgia, Olanda Luxemburg, Suedia; toate aceste contribuind si la echilibrarea pierderilor de pe piata nord-americana, afectata de criza imobiliara.

Conform datelor companiei, livrarile de materiale de constructie, au crescut de patru ori, ajungand pana la 61 milioane de tone (fata de livrarile din aceeasi perioada a anului anterior, de 16,4 milioanetone)

HeidelbergCement a preluat Hanson pentru opt miliarde de lire, achizitia reprezintand cea mai mare tranzactie de acest tip din sectorul constructiilor.

Excluzand variatiile cursului de schimb si efectele procesului de consolidare, cifra de afaceri a HeidelbergCement a crescut cu 10,6% fata de perioada similara din 2007.

In Europa, cifra de afaceri a HeidelbergCement s-a plasat la la 1,576 miliarde euro, in urcare cu 74,6% fata de perioada similara din 2007, in contextul in care avansul economiei se mentine la un nivel ridicat, iar statele est europene continua sa se dezvolte mai rapid decat media regiunii.

Profitul net din operatiuni continue a scazut de la 104,3 milioane euro in perioada ianuarie - martie 2007, la 10,7 milioane euro in primul trimestru din acest an.

In Romania, HeidelbergCement detine trei fabrici de ciment, la Bicaz, Deva si Fieni, si unitati de betoane si agregate.

Grupul estimeaza ca afacerile de pe piata romaneasca vor stagna in acest an la circa 363 de milioane de euro, ca urmare a atingerii capacitatii instalate de productie a cimentului, pe care intentioneaza sa o dubleze pana la finele anului 2011, prin investitii de 150 de milioane de euro.

Numarul de angajati al companiei, pentru primul trimestru al anului 2008, s-a ridicat la 65.700, dupa ce preluarea Hanson a adus o crestere cu 24.533 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO