ZF 24

Profitul grupului Novartis a urcat in T1 la 2,31 miliarde dolari

21.04.2008, 14:01 16

Grupul farmaceutic elvetian Novartis a raportat, in primele trei luni ale anului, o crestere de 10% a profitului net, la 2,31 miliarde de dolari, fata de primul trimestru din 2007, depasind usor previziunile de crestere de 5%, in contextul reducerii costurilor si al deprecierii dolarului, informeaza Reuters.

Totodata, vanzarile nete din operatiuni continue au urcat cu 9%, la 9,91 miliarde de dolari, in timp ce profitul operational a crescut cu 7%, la 2,5 miliarde de dolari, sustinand investitii majore in lansarea de noi produse, se arata in raportul financiar al celui de-al doilea mare producator de medicamente din Europa in functie de valoarea de piata.

"Avand in vedete rezultatele concurentilor, consideram cifrele publicate de Novartis ca fiind destul de bune", a declarat analistul DZ Bank Thomas Maul.

Novartis se confrunta cu aceleasi probleme ca si alte companii de pe piata de profil, iar rata de crestere a profitului s-ar putea diminua ca urmare a pierderii exclusivitatii asupra unora dintre medicamentele sale sau a presiunilor legate de preturi.

In Romania, Novartis a realizat, in 2007, vanzari de 398 milioane lei (inclusiv divizia de generice Sandoz), detinand o cota de piata de 6,6%, fiind astfel al patrulea grup farmaceutic din sectorul local de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO