ZF 24

Profitul celei mai mari companii telefonice din SUA a scazut sub estimari. Bursele isi revin

Profitul celei mai mari companii telefonice din SUA a scazut sub estimari
22.04.2009, 18:55 39

Profitul AT&T, cea mai mare companie de telecomunicatii din SUA, a scazut in primele trei luni ale anului cu 10%, la 3,13 miliarde de dolari, insa declinul este sub nivelul anticipat de analisti, in conditiile in care operatorul a inregistrat o crestere a veniturilor, pe segmentul conexiunilor la Internet de mare viteza si a diviziei wireless, scrie Reuters.

Rezultatele financiare au fost primite bine de piata, actiunile companiei telefonice crescand cu 4% in prima parte a sedintei bursiere. "Pentru situatia in care se afla economia acum, rezultatele sunt exceptionale", a declarat Gregory Lundberg, un analist al pietei de telecomunicatii.

Principalii indici bursieri din SUA au revenit pe crestere in urma anuntului, dupa ce in prima jumatate de ora de la deschiderea pietelor au fluctuat sub nivel de inchidere de ieri, pe fondul rezultatelor negative anuntate de Morgan Stanley. Indicele Standard&Poor's 500 a castigat 1%, piata Nasdaq s-a apreciat in medie cu 1,8%, in timp ce companiile din sectorul industrial au consemnat un avans mediu de 0,77%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO