ZF 24

Profitul BAT a crescut cu 11% in T1

03.05.2007, 11:55 6

British American Tobacco (BAT) a inregistrat in primul trimestru un avans al profitului din operatiunile derulate pe piata romaneasca, determinat de cresterea preturilor la tigarete si a volumului vanzarilor, dar si rezultat al unei politici de marketing imbunatatite, a anuntat astazi compania.

La nivel global, al doilea mare producator mondial de tigarete a consemnat un profit operational de 684 milioane de lire sterline ( 1 miliard de euro), in crestere cu 11% fata de perioada similara a anului trecut. Excluzand factorii exceptionali, avansul castigului operational s-a plasat la 6%.

In Europa, profitul BAT, excluzand elementele exceptionale, s-a plasat la 182 milioane de lire sterline (267 de miliarde de euro), in crestere cu circa 8%, reprezentand 14 milioane de lire sterline, evolutie favorizata de performanetele bune inregistrate pe pietele din Rusia, Romania, Italia si Spania, care au contrabalansat, cel putin partial, declinul vanzarilor pe alte piete si impactul negativ al cursului valutar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO