ZF 24

Profitul Adobe urca cu 41% in T2

17.06.2008, 11:27 17

Adobe Systems, producatorul solutiei de editare foto profesionista Photoshop, a anuntat o crestere a profitului cu 41% pentru trimestrul II, ca urmare a cresterii vanzarilor si a cererii de pe pietele internationale, informeaza CNN.com.

Pentru cele trei luni incheiate in mai, Adobe a rapotrat un profit net de 214,9 milioane doleri, fata de 152,5 milioane inregistat in acelasi trimestru al anului anterior.

Vanzarile de pe pietele externe, cu monede mai puternice decat dolarul, s-au oglindit in mai multi dolari pentru Adobe. Aproape 5% din profitul pentru trimestrul II a venit ca rezultat al ratelor de schimb pozitive, a declarat CFO-ul companiei, Mark Garrett.

Mai mult de jumatate din vanzarile companiei vine de pe pietele externe.

Pitele emergente din Estul Europei, Brazilia si China incep de asemenea sa ofere oportunitati de crestere odata cu scaderea pirateriei software, a mai declarat CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen intr-un interviu acordat agentiei Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO