ZF 24

Profit de 134.000 de euro în T1, de cinci ori mai mic, pentru compania care deţine magazinul Unirea din Bucureşti

Profit de 134.000 de euro în T1, de cinci ori mai mic,...

Autor: Stefan Musgociu

29.05.2014, 17:31 175

Compania a înregistrat în primele trei luni ale anului trecut o cifră de afaceri de aproape 20 milioane lei şi un profit net de 2,9 milioane lei.

Veniturile au scăzut cu 5%, la 19,9 milioane lei (4,4 milioane euro), în primul trimestru din acest an, în timp ce cheltuielile au urcat cu aproape 10%, la 18,8 milioane lei (4,2 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise, joi, de Unirea Shopping Center pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a consemnat venituri de aproape 21 milioane lei şi cheltuieli de 17,2 milioane lei.

Compania Unirea Shopping Center este controlată indirect de soţii Carmen şi Dan Adamescu, care prin intermediul The Nova Group Investments România deţin 74,16% din acţiuni. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri.

Într-o AGA programată pentru săptămâna viitoare, acţionarii vor discuta intenţia companiei de a contracta un credit bancar în valoare de cel mult 70 milioane euro pentru investiţiile planificate în cele două centre comerciale pe care le deţine în Bucureşti şi Braşov.

Pe ordinea de zi a şedinţei figurează şi aprobarea achiziţiei de acţiuni Astra Asigurări de cel mult 16 milioane de euro. Titlurile asigurătorului sunt, însă, oprite de la tranzacţionare pe bursă din 18 februarie, când societatea a intrat în administrare specială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO