ZF 24

Productia Rafo, oprita pana in 2010. Jumatate din muncitori risca disponibilizarea

22.02.2008, 18:28 14

Rafo a oprit astazi productia, pana in 2010, invocand inceperea derularii unor investitii de 350 de milioane de euro, aproape jumatate dintre angajatii rafinariei din Onesti, circa o mie de persoane, riscand sa fie disponibilizati.

"Programul de modernizare va costa 350 milioane de euro si va fi finalizat in 2010. In rafinarie vor ramane cei care vor lucra la structura operationala, la modernizare si la lucrarile de ecologizare. Cred ca vor ramane in societate intre 850 si 1.300 de angajati, dar cam in doua saptamani se va sti exact numarul celor care raman si al celor care pleaca", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian.

Rafo are 2.300 de angajati.

Potrivit sindicalistului, proprietarii rafinariei au recurs la aceasta solutie din cauza pierderilor lunare de zece milioane de euro generate de instalatiile vechi si de consumul energetic ridicat.

Reprezentantii sindicatului Rafo au depus, marti, la Cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu, o mapa cu documente in care prezinta situatia rafinariei si asteapta de la seful Executivului un raspuns privind viitorul societatii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO