ZF 24

Producatorii europeni de biodiesel contesta subventiile acordate SUA

19.03.2007, 15:17 30

Producatorii europeni de biodiesel contesta, intr-o plangere adresata autoritatilor de la Bruxelles, subventiile acordate exportatorilor din Statele Unite, care contribuie la cresterea vanzarilor de biodiesel de provenienta americana pe piata Uniunii Europene, transmite Reuters.
Pe piata europeana se comercializeaza cantitati importante de biodiesel cu preturi reduse, importat din Statele Unite, situatie care a determinat falimentul multor producatori europeni, sustine asociatia European Biodiesel Board (EBB), intr-o scrisoare adresata comisarului european pentru Comert, Peter Mandelson.

Uniunea Europeana importa un volum tot mai mare de biodiesel din Statele Unite, sub forma unui amestec alcatuit, in proportie de 99,9% din biodiesel si 0,1% din combustibil fosil, produsul final fiind denumit B99,9.

Integrarea acestui produs in categoria bunurilor subventionate arata ca statul american incurajeaza combinarea biocombustibililor cu combustibili fosili, desi acesta din urma apare in cantitate foarte scazuta, potrivit EBB. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO