ZF 24

Procesatorul de carne Doly-Com al familiei Căzăcuţ şi-a cerut intrarea în insolvenţă

Procesatorul de carne Doly-Com al familiei Căzăcuţ...

Autor: Andreea Neferu

16.10.2015, 12:41 4540

Procesatorul de carne Doly-Com, afacere a familiei Căzăcuţ din judeţul Botoşani, a cerut intrarea în insolvenţă la începutul acestei săptămâni, potrivit datelor de pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 142 de milioane de lei şi un profit net de 0,2 milioane de lei, având datorii de aproape 41 de milioane de lei şi 313 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Cererea de intrare în insolvenţă a companiei se va judeca pe 22 octombrie.

Doly-Com a ajuns la începutul anului 2013 în lumina reflectoarelor după ce compania a fost acuzată şi disculpată ulterior în scandalul “cărnii de cal”.

Pe lângă abatorul din localitatea Roma din Botoşani, Doly-Com deţine şi o unitate în localitatea Tunari din apropierea Capitalei, care a fost afectată în 2013 de un incendiu.

Doly-Com SRL Botoşani a fost înfiinţată în anul 1997 de antreprenorii Iulian şi Doina Căzăcuţ. Compania a lucrat de-a lungul timpului cu clienţi precum Metro, Carrefour, Kaufland sau Lidl, iar în 2006 a început exporturile către ţări precum Franţa, Germania, Italia, Suedia sau Polonia, potrivit datelor de pe site-ul companiei (kravys.eu). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO