ZF 24

Procema, companie din construcţii controlată de Sorin Creţeanu, a avut vânzări cu 15% mai mari în primele 5 luni din 2020 faţă de 2019, ajungând la 289 mil. lei: Am reuşit să creştem şi în perioada stării de urgenţă datorită exporturilor

Procema, companie din construcţii controlată de Sorin...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.06.2020, 18:25 498

În 2019, Procema a avut o cifră de afaceri de 289 de milioane de lei, cu 14% mai mult faţă de anul precedent, iar pentru 2020 estimează să ajungă la 414 milioane de lei.

Compania din construcţii Procema, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, şi-a majorat cifra de afaceri din primele cinci luni ale anului 2020 cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi, vreme de două luni, vânzările au fost afectate de pandemia de COVID-19.

„Activitatea din perioada 16 martie – 15 mai a încetinit faţă de cifrele bugetate, dar volumul vânzărilor pe primele cinci luni ale anului a fost cu aproximativ 15% peste anul trecut. Am reuşit să creştem cifra de afaceri şi în perioada stării de ur­genţă, în principal datorită vânzărilor la export. ­Fabricile noastre au funcţionat pe toată perioada, nu am făcut disponibilizări sau restructurări şi nici nu am fost nevoiţi să utilizăm şomajul tehnic în ca­drul personalului blue collar, iar personalul TESA nonesenţial pentru producţie a lucrat în cea mai mare parte de acasă pe toată perioada stă­rii de urgenţă“, spune Milos Jovicic, directorul general al companiei şi unul dintre acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO