ZF 24

Principele Radu isi anunta candidatura la presedintie

Principele Radu isi anunta candidatura la presedintie
09.04.2009, 11:07 158

Principele Radu al Romaniei isi va anunta candidatura la presedintia Romaniei, joi, la ora 19.00, la Palatul Elisabeta, au anuntat reprezentantii Casei Regale
“In prezenta Principesei Margareta si a celor care vor sa sustina candidatura, Principele Radu va adresa o alocutiune in care va prezenta motivele si contextul angajarii sale in cursa electorala”, potrivit sursei citate.

Nascut Radu Duda la 7 iunie 1960, la Iasi, intr-o familie de medici, principele a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1984.
In 1994 o intalneste pe Alteta Sa Regala Principesa Margareta cu care se casatoreste doi ani mai tarziu. In 1999 este numit Principe de Hohenzollern-Veringen. Acest moment va marca sfarsitul carierei artistice din teatru, film si televiziune, inceputa in 1974. In anul 2005 este numit Principe al Romanei si Alteta Regala, potrivit site-ului sau oficial.

Principele Radu a inceput cariera militara in 2002 cand, dupa absolvirea Colegiului National de Aparare din Bucuresti, a devenit capitan in rezerva in Armata Romaniei. Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004). In prezent, este colonel (r) in Armata Romaniei si doctor in stiinte militare.

Principele este consilier al Majestatii Sale Regelui Mihai si a detinut calitatea de demnitar al Statului roman, ca Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, din anul 2002 pana in anul 2008.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO