ZF 24

Principalul cont al PSD ramane blocat

12.09.2006, 13:42 16

Tribunalul Bucuresti a decis astazi ca judecarea cererii de deblocare a principalului cont bancar - deschis la BCR - apartinand Partidului Social Democrat (PSD) revine Judecatoriei Sectorului 1 a Capitalei.
Avocatii PSD au la dispozitie cinci zile fie pentru a contesta decizia Tribunaului de decliniare a competentei, fie pentru a merge la Judecatoria Sectorului 1 pentru judecarea cauzei, a declarat avocatul partidului Florin Doran.
PSD a cerut ieri instantei admiterea unei ordonante presedintiale de ridicare a sechestrului pe principalul cont al partidului, din care sunt platite salariile angajatilor PSD, pe motiv ca pe drepturile salariale nu pot fi puse popriri.
Tribunalul a decis popriri pe conturile PSD la cinci septembrie. Pe sase septembrie BCR a depus o intampinare la Tribunal prin care arata ca, in acea zi, banca inceput sa alimenteze cardurile angajatilor PSD si sa plateasca obligatiile la stat rezultate din veniturile angajatilor. In opinia avocatului PSD, acest lucru demonstreaza ca cererea partidului - de deblocare a contrului pe motiv ca nu pot fi puse popriri pe salarii - este valabila.
In acest moment, BCR alimenteza, din contul PSD, cardurile angajatilor partidului, dar nu efectueaza si alte plati. Creditorul, firma Ixtrem Desing din Bucuresti, a obtinut poprirea conturilor bancare, pana la recuperarea banilor cu care s-au achizitionat materiale electorale, in 2004, la suma urmand a fi calculate si dobanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO