ZF 24

Primul român infectat cu noul coronavirus a fost infectat din nou

Primul român infectat cu noul coronavirus a fost...

Autor: Andreea Tobias

30.12.2020, 20:46 4400

Primul român infectat cu noul coronavirus, un tânăr diun judeţul Gorj, a luat virusul din nou: „Eu şi virusul începem să ne împrietenim”. 

„Carantina part. 2! Am reuşit performanţa să fiu infectat şi a doua oară cu Covid-19. Şi acum e la fel ca prima dată 😂 Eu şi virusul începem să ne împrietenim”, este mesajul publicat miercuri de tânăr.

Românul din comuna Prigoria, judeţul Gorj, se infectase în februarie, când lucra la un restaurant unde patron este italianul internat în acel moment la Rimini, tot cu coronavirus.

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, declara, la vremea respectivă, pentru MEDIAFAX, că tânărul locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana şi lucra la un restaurant unde patron era italianul venit la rude în România, numit de ministrul Sănătăţii de atunci „pacientul zero”.

„De azi dimineaţă (miercuri – n.r.) ştiam că a fost contact şi l-am supravegheat toată ziua, şi cu Poliţia. Ştiam de familie, dar aşteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, aşteptăm maşina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la Bucureşti. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuieşte cu părinţii şi cu bunicii. Sunt izolaţi de azi-dimineaţă toţi. Are aproximativ 20 de ani”, declara, în februarie, primarul.

Acesta a fost confirmat cu coronavirus la Institutul Matei Balş din Bucureşti, Nelu Tătaru declarând atunci, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un pacient din judeţul Gorj.

Cetăţeanul italian de 71 de ani vizitase România, după care a fost diagnosticat cu coronavirus şi internat la un spital din Rimini, oraş italian din regiunea Emilia-Romagna, cu circa 150.000 de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO