ZF 24

Primul lot de apartamente ANL de vanzare: 3.300

14.05.2009, 11:19 51

Peste 3.300 de locuinte construite prin ANL, in perioada 1 ianuarie 2001 - 1 ianuarie 2004, au fost trecute din proprietatea publica in proprietatea privata a statului, acestea putand fi vandute catre tinerii care au locuit cu chirie in ele mai mult de trei ani. Pretul urmeaza sa fie stabilit de autoritatile locale.

"Daca vor veni in continuare solicitari, noi vom emite in continuare hotarari de guvern", a declarat ministrul dezvoltarii Vasile Blaga, referindu-se la cele 13.000 de locuinte construite prin ANL in perioada 1 ianuarie 2004 - 1 mai 2008 care sunt, in prezent, in proprietatea publica a statului si care, pentru a fi vandute, trebuie, de asemenea, trecute in proprietatea privata a statului.

"In ceea ce priveste valoarea, ea se stabileste de catre unitatile administrativ-teritoriale, in baza evaluarii realizate de catre o persoana fizica sau juridica iar valoarea de vanzare conform legii (...) este data de costul de inlocuire a cladirii (...) dar nu mai mica decat valoarea de inventar adusa la zi”, a mai spus Blaga. El a mentionat ca sunt prevazute si anumite conditii de vanzare, adica "sa stai neintrerupt 3 ani in locuinta respectiva iar pretul sa fie achitat integral la efectuarea vanzarii".

Titularul poate beneficia o singura data de posibilitatea de a cumpara o locuinta ANL, nu o poate instraina pe o perioada de 5 ani de la dobandire, nu are dreptul sa detina o alta locuinta iar venitul mediu pe fiecare membru al familiei nu are voie sa depaseasca cu suta la suta salariul mediu brut pe economie.

Initial, ministrul a declarat ca pretul mediu va fi de 40.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO