ZF 24

Primul deces in urma infectarii cu virusul gripei noi inregistrat in Romania. Ginerele acuza: pacientul a urmat tratament cu antibiotice

23.11.2009, 14:30 21

In Romania a fost inregistrat primul caz de deces in urmaimbolnavirii cu virusul gripei noi, fiind vorba de un barbat dinlocalitatea Siret, acesta murind in ambulanta, a anuntat, luni,secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, AdrianStreinu-Cercel.

Moartea pacientului a fost cauzata de afectiunile asociate pecare acesta le avea - obezitate, diabet zaharat si hipertensiunearteriala -, se arata intr-un comunicat al MinistesruluiSanatatii.

Ginerele pacientului a acuzat autoritatile ca nu au reactionatcorect in acest caz, fiind internat cu diagnosticul de tuse sitemperatura.

Acesta a mentionat, intr-o convorbire telefonica cu postul deteleviziune Antena 3, ca pacientul a fost supus unui tratament cuantibiotice precum penicilina si eritromicina.

Pana astazi, la orele 12:00, au fost confirmate 45 de noi cazuride gripa de tip nou, numarul total al imbolnavirilor urcand la1966.

Ministerul Sanatatii a decis suspendarea cursurilor scolarepentru 7 zile, incepand din 21 noiembrie la liceul teologicAdventist Stefan Demetrescu si Scoala generala nr. 66, ambele dinBucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO