ZF 24

Primele tronsoane de metrou Drumul Taberei-Universitate, finantate de stat

20.04.2007, 15:11 8

Fondurile necesare constructiei primelor tronsoame de metrou ale magistralei 5, pe ruta Drumul Taberei-Universitate, trebuie sa fie asigurate de bugetul de stat, iar Primaria Capitalei va avea responsabilitatea finantarii altor costuri, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
"Din bugetul de stat trebuie sustinute financiar marile investitii, constructia primelor tronsoane ale Magistralei 5 Drumul Taberei-Universitate, dar toate celelalte costuri trebuie sa fie suportate din bugetul Municipiului Bucuresti", a declarat Orban intr-un comunicat.

El nu a precizat care sunt "celelalte costuri" la care s-a referit.

Potrivit primarului Capitalei, Adriean Videanu, transferul Metrorex ar putea fi realizat in luna septembrie.

Programul de investitii al Metrorex presupune constructia a doua magistrale de metrou, intre piata Eroilor si cartierul Drumul Taberei, respectiv intre Gara de Nord si Otopeni.

Metrorex a contractat, la sfarsitul anului trecut, credit in valoare de 370 milioane de euro de la BEI, pentru finantarea partiala a constructiei magistralei Eroilor - Drumul Taberei si pentru achizitia de noi trenuri. Costul total al proiectului este estimat la 743 milioane euro, iar Metrorex si statul vor contribui la finantarea investitiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO