ZF 24

Primarul unei comune din Maramureş: Avem 70 de localnici blocaţi în Italia.Vreau să trimit autocare după ei

Primarul unei comune din Maramureş:  Avem 70 de...

Autor: Vasile Magradean

13.03.2020, 09:00 203

Primarul comunei Borşa, judeţul Maramureş, Sorin Timiş, vrea să trimită două autocare după zeci de localnici care sunt blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis: „I-au scos pe români în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu ştiu dacă pot tranzita Ungaria”.

Sorin Timiş a făcut, vineri, un apel la autorităţile române, la MAE şi MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borşa şi să nu îi abandoneze.

„Avem peste 70 de borşeni, care erau angajaţi în Italia în zona Trento, ca şi sezonieri în staţiunile de schi şi care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis şi i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu ştiu dacă pot tranzita Ungaria şi am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după ce declararea stării de urgenţă. Fac un apel la autorităţile române, la MAE şi la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borşa şi să nu îi abandoneze. Să găsim soluţii şi să-i aducem acasă pentru că şi ei sunt cetăţeni români, şi ei sunt ai noştri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Timiş.

Edilul spune că pentru tranzitarea de către autocare a statelor non-UE, cum este Serbia, este nevoie de documente speciale, în cazul în care s-ar alege o rută alternativă din Italia, prin Slovenia, Croaţia şi Serbia, de aceea cea mai bună variantă ar fi Austria - Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO