ZF 24

Primăria Sibiu a cumpărat, pentru 5,2 milioane euro, terenul şi clădirile aferente Fabricii de Cultură din Sibiu, un spatiu detinut de Construcţii SA, firmă aflată în reorganizare

Primăria Sibiu a cumpărat, pentru 5,2 milioane euro,...

Autor: Roxana Rosu

25.10.2023, 13:49 174

Primăria Sibiu a cumpărat, pentru 5,2 milioane euro, terenul şi clădirile aferente Fabricii de Cultură din Sibiu, un spatiu în care sunt organizate spectacole de teatru şi alte evenimente culturale, detinut de Construcţii S.A., firmă aflată în reorganizare.

Vânzarea a fost realizată la 100% din valoarea de piaţă a activului, pe baza evaluării realizate de ETOS Business Valuation&Advisory, Evaluator autorizat – membru ANEVAR, în colaborare cu Alin Tiberiu Vulea – membru titular ANEVAR, specializat în evaluarea proprietăţilor imobiliare, bunurilor mobile şi întreprinderilor.

„Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spaţiu cu puternice influenţe în peisajul cultural, recunoscut la nivel internaţional. Discutăm despre un loc ce găzduieşte spectacole faimoase, inclusiv Faust, de referinţă pentru Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu. Ne bucurăm că am reuşit să menţinem acest obiectiv în circuitul cultural, cu sprijinul reprezentanţilor Construcţii SA, şi suntem convinşi că noul proprietar – Primăria Sibiu, împreună cu Teatrul Naţional Radu Stanca vor face ca proiectul deja consacrat „Fabrica de Cultură” să treacă la o etapă superioară”, a declarat Călin Părău, Head of Commercial, CITR, administratorul judiciar al Constructii SA .

Fabrica de Cultură este o zonă din Baza de Producţie a Construcţii S.A., rezultată din optimizarea spaţiilor alocate atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecţii, oţel-beton, reparaţii auto-utilaje, reabilitare clădiri. Prin relocarea acestor ateliere în alte zone ale Bazei, au rezultat spaţiile şi terenurile pe care a apărut Fabrica de Cultură.

Activul include un teren intravilan de 34.000 de metri pătraţi şi construcţii cu o suprafaţă totală de 6.776 metri pătraţi.

Fabrica de Cultură este situată în zona periferică a oraşului Sibiu, pe strada Triajului nr. 1, judeţul Sibiu, cunoscută drept zona industrială est. Zona a cunoscut o dezvoltare continuă, orientată, în special, spre sectorul industrial, iar în ultimul timp, beneficiază şi de o conversie spre rezidential.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO