ZF 24

Primăria Baia Mare investeşte 6,2 mil. lei în reabilitarea unui colegiu din oraş

Primăria Baia Mare a demarat un proiect în valoare de peste 6,2 mil. lei (circa 1,4 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea corpului vechi al colegiului naţional Gheorghe Şincai din municipiu. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, contractul de finanţare fiind semnat deja.

‘’Obiectivul nostru prin implementarea acestei investiţii este îmbunătăţirea infrastructurii din învăţământul băimărean, mai ales având în vedere faptul că derulăm proiecte mai mari sau mai mici, pe rând, la toate unităţile din Baia Mare. Vorbim aici de creşe, grădiniţe, şcoli şi licee’’, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Investiţia constă în demolarea corpului de clădire care cuprinde vechea sală de sport, în locul căreia va fi construită o clădire cu regim de înălţime, demisol, parter şi etaj. Reprezentanţii primăriei din Baia Mare spun că după finalizarea lucrărilor la corpul de clădire, se va trece la sistematizarea întregii zone, 1.500 mp de alei carosabile, 1.100 mp de suprafeţe pietonale şi 1.000 mp de spaţii verzi. În ceea ce priveşte clădirea, aceasta va beneficia de instalaţii de termo-ventilare, de detecţie şi stingere a incendiilor şi instalaţii electrice de iluminat.

laurenţiu.cotu@zf.ro       

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.